Selasa, September 21, 2010

Suasana Raya Lagiiii....

www.tips-fb.com
Raya kan sebulan...olih itu selagi tak sampai kepenghujung bln syawal ni tiap2 minggu mesti ada jemputan jamuan hariraya...yg ni masa akak beraya umah SIL di Seremban ahad baru ni...ipar duai sebelah hb semua berkumpul disini...SIL hidangkan nasi tomato,daging msk kuzi,kari udang galah,ayam msk merah dan acar rampai...dessert nya puding kastad berkuah,bubur kacang dan akak bawakan cheesecake dan bread butter pudding...akak sampai je yg lain tgh makan...tak sempat nk snap gmbr lauk2...minggu ni anak buah lelaki sebelah akak plk kahwin,mesti sanak saudara berkumpul..sambil nengok pengantin sambil beraya sekali lah tu..mane2 yg susah nak jumpa tu blh lah jumpa disitu...

Cheesecake dan bread butter pudding yg akak buatkan...

Buah2an pencuci mulut....

Kusyuknye makan...adik ipar akak ni org yg last sampai...org lain semua dh selesai...tinggal mereka2 anak beranak je ngadap meja...

Tiga Anak dara bersepupu....

Masih tak sudah makan lagiiii..sedap2 tu lauknye...

Kaum bapa berehat sambil berdebat...ntah ape yg didebat kan pun tak tau lah...
Share |

5 ulasan:

ijayuji berkata...

Salam kak zai! nak dtg makan kat umah akak ni :D sedap2 sumneyr! rumah akak pun cantekkk!!!! segannyer nak dtg raya tgk umah cantek2 ni takut ank2 buat kecah :D

Nur Misnan berkata...

salam kak zai
alamak.. tak jemput pun? huhuuhu
sedapnya cheese oreo tuh..
posto posto.. =(

nice hse.. =)

Iryani Noor berkata...

salam kak zai..
akak punyer dessert je leh buat yani terliur..
tu belum main course nyer lg...
kalu mkn mcm nie, leh ilang diet seminggu.. kekek..

marinahunny berkata...

kak. nak resepi bread butter puding...sedapnyeeeee

Ayu berkata...

salam kzai,
kemas aje open house sil akak ni..
dan cantik rumahnya..besar nampaknya tu...kzai tak buat open house ke?..kita nak datang ni..hehe
alah kak, kalau tak ada org nak tolong meh nanti kita dtg tolong..hehe