Memaparkan catatan dengan label NOTA. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label NOTA. Papar semua catatan

Rabu, Julai 20, 2011

Panasssss!!!!!...Lagi Gambar Masakan diCiplak.....

www.tips-fb.com
Malam ni nak citer sikit pasal isu yang tak berkesudahan...macmana yg kita tahu dah ramai kawan2 bloger kita yg dah kena macmni...tak tau lah motif mereka2 ni...w/pun nak kongsi resepi atau nama nk glamer kt kongsi resepi tu..pi lah dok kat dapur tu masak hasil sendiri..ni cedok hasil orang lain plk...selalu kita tau Ummi,Nor@secubit garam, CMG selalu mengamuk diblog nya...mmg patut pun...sesiapa yg kena mesti panas hati punya....malas nak citer panjang2...anda saksikan lah sendiri..Pastu cuba korang tengok link resepi akak disini..dulu akak pernah dapat jemputan email dr OhResepi.Com untuk kongsi resepi disini...tapi akak tak join lagi pun...tup..tup..dah ada gambar kek dr blog akak disana bersama dgn resepi sekali...tak taulah siapa punya angkara...diharap kawan2 semua berhati2 lah...mungkin lepas ni akan ada lagi gambar2 yg dicilok...gambar kek akak tu plk takde watermark,cuma nama kek aje..lagilah senang nk dicilok..

Masa akak blogwalking ternampak diside bar blog akak gambar kek yg mcm akak kenal...yelah mestilah kita kenalkan..gambar kita punya sendiri.


Pastu akak klik kat sini...dan keluar gambar kt atas dibawah ni...

Pastu akak klik kt kongsi resepi ni...nk tgk datang dr blog mana..tapi tak tau dr mana..dan terus masuk dlm OhResepi.Com disini...kalau dr blog mesti akan masuk link bloger dulu...tapi terus keResepi .com..dan cuma jumpa ada profile je kt tepi tu...tak tau lah nak cakap...korang tengok lah sendiri...

Pastu akak klik profile tepi tu disini... keluar profile kt bawah ni...

Bila klik senarai resepi nya disini...wah bukan main lagi senarai resepi nya berderet2..bukan satu gambar dicilok..banyak gmbar masakan akak dicuri nya...akak nampak macam ada lagi gambar2 masakan dr blog kawan2 yg pernah akak tengok...korang check lah sendiri..mana tau ada gambar korang yg dicilok lagi...nak kena pompuan ni...yg terbaru akak terjumpa kuih bakar pandan noorsha yg ada watermark pun dicuri juga..

Share |

Ahad, Ogos 01, 2010

SEGMEN GELEDAH DAPUR RAMADHAN BERSAMA BEN ASHARI

www.tips-fb.com

Salam berhujung minggu semua...tak lama lagi bulan Ramadhan akan menjelma..olih itu sempena segmen geledah dapur bersama Ben Ashaari ni akak rasa terpanggil dan teruja nak serta dlm segmen ni untuk berkongsi resipi yg tak seberapa disini..sbb akak pun rajin mencedok resipi dr kawan2 disini juga...ni pertama kali serta dlm segmen yg dianjurkan olih Ben yg memang aktif dlm bab2 begini untuk faedah kita bersama...tima kasih buat Ben...sebagai permulaan kena ikut syarat yg dah ditentukan olih Ben..bolih terjah blog Ben disini gak ye...jom kawan2 tunggu ape lagi...jom kita terjah bersama...

1) letakan banner disini...dah letak diatas tu...

2) Resipi yang nak dikongsi disini ayam masak gulai kampung ...salah satu resipi keluarga yg memang kira wajib bila ada khenduri kendara atau khenduri kecil2an...sedap juga makan bersama roti jala,nasi impit atau roti biasa...gambar resipi ada dibawah dan bolih tengok resipi disini ye...

Tima kasih Ben jika sudi promote blog akak yg tak seberapa ni...

Share |