Ahad, Mac 22, 2009
Roti Jala & kari ayam
Kalau dah masak kari ayam lebih untuk lauk tengahari...petang buat roti jala pulak untuk minum petang...senang keje sekali jalan...sbb pencicahnya dah ada...jimat masa sikit....anak2 dan hb mmg suka roti jala ni....kalau beli 3 keping dgn kuah sikit rm1.20....x puas makan...buat sendiri puas makan sikit,waktu cuti bolihlah buat...tapi kadang2 waktu keje,beli jugak....
Roti Jala
Bahan
2 cawan tepung gandum
1 biji telor
1 cawan air (mengikut kepekatan)
1 cawan fresh milk
sedikit pewarna kuning
garam
Cara
1. Masukkan semua bahan dalam blender dan mesinkan. Tapiskan dalam mangkuk.
2. Panaskan kuali non-stik dan tebarkan adunan menggunakan acuan roti jala.
3. Bila sudah masak boleh lipat atau gulong.
4. Hidangkan dengan kari ayam/daging atau kuah yg manis kuah durian.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
3 ulasan:
yummyyy!!!!
kalo along la jumpa roti jala nih...sepinggan besor tu, dia sorg jer tau kakzai...kalo bln puasa tu, sebulan penuh, menu roti jala msti ada....
yummy2!!! mmg suke sgt2 mkn roti jala nih...hehe :D
Catat Ulasan