Bahan:-
- 1 cawan bubur cacha kering
- 500 ml santan
- 2/3 cawan gula pasir/secukup rasa
- 2 helai daun pandan - disimpul
- 2 biji keledek merah sederhana besar - dibuang kulit dan dipotong kecil
- secubit garam
Cara Memasak:-
- Basuh bubur cacha dan rebus dengan air biasa hingga lembut. Toskan dan ketepikan.
- Dalam periuk masukkan ubi dan santan dan masak dengan api perlahan.
- Masukkan gula dan secubit garam dan biar mendidih dan ubi empuk.
- Masukkan bubur cacha tadi dan masak sebentar hingga mesra.
- Tutup api dan hidangkan panas atau sejuk pun best..
2 ulasan:
kita suka bubur cha cha, tp x pernah lg merajin nk buat.beli aje, kdg2 sdp..selalunya x sdp.hehe
suami kita suka sgt bubur cha cha ni,tapi samalah dgn ain,tak pernah merajin nk buat lagi...beli aje
Catat Ulasan