Ahad, Julai 26, 2009

Egg Benedict

www.tips-fb.com

Buat Egg Benedict untuk breakfast pagi tadi.....Dah ramai kengkawan buat sarapan ni,baru ni nampak kat umah asmah....buat pun senang dan sedap....Resepi dari Zurin @ MyResepi...

Bahan-bahan ( 2 orang )
2 biji telur
2 keping roti putih - dibuang tepinya
lada hitam - freshly cracked
Sedikit butter atau majerin
Garam

Cara-cara
  • Butterkan bekas muffin atau bekas membakar kecil yg digunakan.
  • Letakkan sekeping roti didalam bekas muffin. Butterkan roti, taburkan sedikit lada hitam dan garam.
  • Pecahkan sebiji telur ke atas roti. Tabur lagi sedikit lada hitam & garam. Boleh juga ditaburkan sedikit cheese kalau mahu (optional)
  • Bakar pada suhu 180 C selama 15-20min atau hingga telur putih just set & telur kuning cair sedikit.
Share |

2 ulasan:

ain berkata...

anak2 sy pun suka egg benedict ni. simple tp sedapp!

MaNjE berkata...

salam~...sedapnye ade telur seketul tu..kenyang nye kalau dapat~ nak sikit~