Rabu, Julai 22, 2009

Mushroom & Chicken Pie Ala Dome Cafe

www.tips-fb.com


Jom kita Bf atau minum petang sambil bersantai dirumah...tak perlu keluar rumah,senang disiapkan dan cepat dimakan....ala2 pun sedap ni makan panas2,kat cafe ada disediakan sayuran,tp kat umah ni togel je,janji bolih alas perut,lg pun anak2 bkn suka mkn dgn sayurannya...kalau dok skodeng makan kat Dome cafe je...mahaii....tak leh selalu..bengkrup tokeh...hehehe...senang je nak sediakan...semuanye ada dipasaran....senang nak cari, jimat masa dan duit...anak2 mmg gemar dgn makanan cam gini...biru mata hitamku sekejap...hehehe....lg pun puff pastri ada balance buat puff haritu....jom tengok bahan2 yg diperlukan...sesaja je,bagi owang yg takde idea mcm kita ni....

Bahan2:

Ramekin
Kulit puff pastri jenama kawan
Mushroom & chicken Campbells instant soup - tin /kotak

Cara2:
  • Bancuh dan panaskan instant soup dlm m/wave atau atas dapur-ikut arahan.
  • masukkan soup kedalam beberapa ramekin - jgn penuh sangat..nnt melempah bila dimasak- agak2 3/4 je...
  • Tutupkan atas ramekin dgn kulit puff pastri - buat 2 lapisan yg bersilang.
  • Bakar kedalam oven sehingga kulit puff kuning keemasan dan siap dihidangkan panas2 bersama baby carrot,brokoli yg dicelur dan hirisan tomato jika suka.



Ranap dikerjakan.......


Share |

9 ulasan:

cikmanggis berkata...

salam zai..cantiknya presentationnya!!!rasa kat cafee yang 5 bintang gitu!!..zai,letak la recipenya .cikmanggis dah jatuh hati ni

Watierman berkata...

Betul tu bukan takat cik manggis jer jatuh ati..akak pong!!!

I am Blossom berkata...

Betul la kata semua org cantik sungguh apa yang di buat ni.Saya pun x sabar2 nak cuba buat ni..Saya nak tanya sikit Shice Cheese Cake 2 nak pakai Cheese keping jenis apa boleh bg tau x.

blogresipi berkata...

Cutenye pie neh... kat dome punye le mahai.. buat sendirik buleh makan banyak.hehehe

cikmanggis berkata...

zai terima kasih..malam ni bleh singgah kat cold storage nak beli kulit puff..sedap sungguh nampaknya!

ain berkata...

lawanya table setting akak. memang berselera ler klu mkn cam ni.

psst...umah akak musti lawa. nak tengok..????

kak ina kl berkata...

salam ...wah..memang cantiklah kamu gayakan benda ni..lawo di pandang mata...nanti boleh ambil resepi ni ye..

zai@umiaiman berkata...

sedap... tq kak kasi idea bernas ni..

nekPP berkata...

super mengancam k zai oii..yum yummmmmmm minum petang nihh bestttt