Khamis, Oktober 15, 2009

Potluck Hari Raya 2009

www.tips-fb.com
Selagi tak cukup sebulan syawal selagi itulah beraya sakan...hari Rabu baru ni akak punya Division kat office ada buat potluck hariraya dikantin syarikat... masing2 membawa bermacam2 juadah...lelaki pula collect duit je utk order tambahan menu dan minuman...tema baju tuan rumah yg mengendalikan ni adalah warna merah dan purple...budak2 muda pula menjadi penyambut tetamu dan menghias...memang tiap2 tahun kami buat potluck ni...yg buat utk department lain plk...bulan syawal masih ada beberapa hari lagi ni pun masih banyak undangan dr department lain plk...walaupun penat menyediakan dan menyusun dan berkemas,tapi rasa seronok dan dpt mengeratkan lagi siratulrahim.

Menu lemang,rendang,Serunding ayam dan sambal lodeh goreng

Kuih Muih

Lemang dan Rendang Daging

Replika hiasan buluh lemang

Puding dan agar2

Cheese Cake

Buah2an

Menu Mee Jawa

Menu Rojak Buah

Tart,brownies dan kek coklat

Tauhu Poket cicah sos

Tong nasi lemak dan kuah lodeh belum sempat lagi nak dihias

Minah2 bergambar sakan dan sibuk menghias serta menyusun makanan...tapi tuan tanah ni xde dlm ini gambar...sbb tgh menembak....jadi jgn tanya yer.....
Share |

6 ulasan:

Azita berkata...

meriahnya sambutan raya! errr...kain pelikat siapalah yg jadi mangsa tu????

ain berkata...

amboiii...mkn saja kak ekh!!! bestnyaaa!! akak bawak apa??

Naurah Napiha berkata...

erm..terliur nye..semua nye nmpak sedap!!

Haniss berkata...

cantik dan kemas susun atur menu potluck tu semua......kalau akak tengok susun atur jamuan raya kami, mesti pening sebab main lambak kat situ jer......heheheh janji kenyang...pstttt vantage kat PJ tu sy penah g, memang terpukau laaa...RM jer yang kuranggg

ima berkata...

wah!!banyaknya makanan...kalau cam gini memang bestlahkan...

geraugebang berkata...

tahu goreng tu sedap, makan sekilo pun boleh agaknya.