Petang tadi balik dr ofis, jalan2 kat pasaraya nak cari bahan masakan terjumpa pulak arrowhead @ sengkuang cina ni...sengkuang cina ni ada dijual bila menjelang tahun baru cina aje...sebelum ni nak cari,tak jumpa pulak...dah ramai rasanya kawan2 yg dah cuba menggoreng ni...mula2 aritu tgk kat umah Nor secubit garam...mmg sedap dan enak..lemak2 rasanya..resipi amik dr umah Nor@ secubit garam..Nor plk amik kat Azwalissa@Myr... tq kedua2 nya...
KEREPEK ARROWHEAD
bahan:
ubi arrowhead
minyak utk menggoreng
Kupas kulit arrowhead dan bilas bersih.
Hiris nipis2. Boleh gunakan sagat tp K.Nor hiris pakai pisau jer.
Goreng dlm minyak yg panas hingga keemasan/garing.(api jgn terlalu kuat sbb nanti cepat hangus)
Angkat dan toskan.
Sedia utk dingap :)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan