Jumaat, Jun 11, 2010

Murtabak Mee Segera Maggie

www.tips-fb.com
Rasa sunyi je minggu ni..yelah dua minggu ni kan cuti sekolah..ramailah yg gi mkn angin dan mkn2 diluar kan..minggu ni mmg byk org wat keje kawin...hakak pun tak terlepas dr jemputan tu...mmg berderet2...antara larat ngan tidak je nk gi...ni nak tayang sarapan hakak pagi tadi yg mudah dan ringkas je,takyah nk pening2..mmg ade dlm stok...tinjau2 jumpa resipi kat dapur Hana ...terus terjah dapur...Hana jumpa resipi kat dapur Watie dan watie kata cetusan idea dr MyR dan telah diubah sikit mengikut rasa...mmg memancing selera bila tgk kat dapur mereka ni ...akak letak resipi kat sini ye...tima kasih semua ye...


Bahan-bahan

  • 1 bungkus mee segera perisa kari
  • 2 biji telur
  • 1 peket serbuk perisa mee segera
  • 2 atau 3 sudu besar daging cincang yg dh di goreng terlebih dahulu - hana goreng buh sos tiram n lada sulah sket
  • 1 biji bawang besar - dipotong dadu & kecil
  • 1 biji cili merah - dadukan halus
  • daun sup@daun bawang

Cara-cara

  1. Rebuskan mee maggie sehingga kembang dan toskan airnya. Letak ketepi dahulu
  2. Pecahkan telur ke dalam mangkuk bersama perisa maggie dan pukul hingga sebati. Masukkan inti karipap,cili merah,daun sup, daun bawang, mee maggie yg sudah direbus tadi dan gaul hingga sebati.
  3. Panaskan sedikit minyak, tuang adunan dan gorengkan sehingga masak di dalam non-stick pan seperti membuat telur dadar.
Share |

2 ulasan:

ain berkata...

kat sini pun tgh musim org kawin. byk jemputan nak kena attend. sorang2 pulak tu.

psst...nak murtabak maggie sikit!!

aji nugraha berkata...

waw sedap sekali bikin perut keroncongan saja... saya lagi konsumsi Jelly Gamat Gold G Obat Kanker Lambung Tradisional apakan tidak apa apa makan makanan ini???