Sabtu, Februari 19, 2011

Bake Custard For Two Recipe

www.tips-fb.com


Sebelum pergi kenduri kahwin kerumah kawan satu ofis...sempat wat puding tradional barat yang mudah ni dulu dan bahan2 pun ringkas je...lepas bakar...tutup suis dan terus kedistinasi yg dituju.Balik singgah super market kejap beli bahan2 nak masak esok pulak...tak habis2 masak kan...sampai umah duduk2 kejap dan santap plk dgn puding ni dan teh 'O' panas...cuaca pun mmg dah sedia panas harini...satu adunan ngam2 cukup utk 3 remekin ni..ok lah tu utk family yg tak ramai..kat umah ni pun kdg2 akak sorang yg perabih kan...mereka2 tu kdg2 ikut mood jugak....resepi takyah translet lah ye...sonang je baitu...








Bake Custard For Two Recipe
Source 1 : allrecipes.com
Source 2 : Kzai@Teratakimpian

Ingredients

  • 1 egg
  • 1 cup milk
  • 3 tablespoons sugar
  • 3/4 teaspoon vanilla extract
  • 1/8 teaspoon salt
  • 1/8 teaspoon ground nutmeg











Directions

1. In a bowl, lightly beat the egg. Stir in the milk, sugar, vanilla and salt until combined. Pour into two ungreased 6-oz. custard cups. Sprinkle with nutmeg. Place in an 8-in. square baking dish; add 1 in. of hot water to the pan. Bake at 350 degrees F for 35 minutes or until a knife comes out clean.






Share |

9 ulasan:

fara dean berkata...

sedappnyaa kak....

Paty's Kitchen - Cook with passion. berkata...

Em.... sedap ni saya panggil eggnog pudding. Favourite anak-anak.

~Norul Mas Hana ~ berkata...

ohh wow!! bestt

openid berkata...

Salam Kak Zai,
Bestnye... buh dalam remekin kecik2 gini memang kiut je. sorang amik satu bekas, senang.
Ijan

ain (sweet thots) berkata...

baru perasan... kzai pon buat gak ek.. mmg best kan.

luvdiary berkata...

salam.sy nak tnye..taw tk nak buat sos perisa untuk letak ats aiskrim??
cthnye cm gula merah yg letak ats ABC tu.
tp ni nk letk ats aiskrim.perisa like oren.strawberi..taw tk?ade tk resepi? TQ!

kzai berkata...

kzai>>Luvdiary:
salam luvdiary..akak ni bkn pro bab2 resepi ni...kebanyakan resepi disini pun hasil olahan dr resepi kwn2 juga..blh lah luv bertanya pd yg pakar atau chef2 yg mmg ada blog mereka sendiri atau koint forum psl resepi...maaf ye...

luvdiary berkata...

cane eh nak cari??tatao..boleh tlong bg link tk?

kzai berkata...

kzai>>luvdiary:
blh cari kt link sebelah ni..mcm chef zaidah atau chef hussein