Jumaat, April 17, 2009

Mango Mousse

www.tips-fb.com
Ni projek 3 hari lepas...buat lepas makan malam....tengah rajin memuding...layan je lah...buah mangga petik dr kebun J.Jusco....manis mangga ni...sekarang kan tengah musim buah mangga...dimana2 ada mangga...puding mangga pun ada musim gak..... kat umah Zana,umah Ummi pun ada...hihihi...sedap kan...best makan waktu cuaca panas ni...resipi macam biasalah dr Yani@MyR....


Bahan-bahan ( 3-4 orang )
  • 200g yogurt tanpa perisa
  • 100ml susu segar
  • 1-2 biji mango
  • 16g gula
  • 5g gelatin + 1 sudu besar air panas

Cara-cara

  1. Kupas kulit mango. Masukkan semua bahan kecuali gelatin ke dalam blender or mixer. Mix sehingga semuanya sebati.
  2. Masukkan pula gelatin. Mix lagi dalam 1-2 minit.
  3. Tuang ke dalam acuan. Sejukkan dalam peti sejuk.
  4. Hiaskan dengan mango yg dipotong dadu sebelum dimakan.
  5. Note: Kalau mango tu manis, boleh kurangkan gula. Kalau takde fresh mango, boleh guna yg dalam tin.
Share |

6 ulasan:

Aishah@Ariffin@Aqil berkata...

wah bes ni....kat semua umah dah ada...sini lak mane nak cari mangonyer...uuhuhuhuuu

Jasmeen berkata...

slllrruppp!!!...mmg kelezzz la dessert kakzai...siap rimekin tu...adeiiii...mai semangkuk!!!

mamasya berkata...

K.Zai..
Strawberry mouse tu nampak yummy..mango mouse nipun sama..simpan dlm peti ais..nyamannya makan..dahlah sini panas terik skrg. bread pudding pun sedap...
aduhai K.zAI buat saya tergodalah...
tq K.zai wish besday utk Syafiq..nasib baik dia tak kedekut..kalau dia buat kedekut ..abg dan adik tak nak gang dgn dia.Syazrin saiz badan mmg besar dr Syafiq...Syafiq susah nak mkn...skrg ni kena bagi vitamin dgn lysine nak bagi dia selera sikit.

cikmanggis berkata...

sedap makan mousse ni ..jika hari panas..hmmm..

ain berkata...

alahai kak zai....sedapnya. dah le sini tgh pns terik.

lin berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女