Selasa, April 14, 2009

Strawberry Mousse

www.tips-fb.com

Dah ramai rasanya buat strawberry mousse ni...baru teringin nak cuba...buat malam tadi...dah lama jugak peram strawberry ni,takut busuk plk,maka buatlah dessert ni...cadang mula2 nak buat kek...terbantut plk projek...layan jelah mousse yg simple dan sedap ni...resipi dr Yani...c&p dr MYR...thanks Yani....


Bahan-bahan:- ( 6-8 orang )

10g(2tbsp) gelatin
100ml air panas
200g strawberry
70g gula
200ml fresh cream/whipping cream
1 sudu besar lemon jus

Cara-cara:-
1. Campurkan gelatin dengan air panas. Kacau biar gelatin tak nampak ketul-ketul. Boleh juga panaskan dengan microwave.
2. Buang tangkai strawberry. Dengan mixer/blander kisar strawberry, gula, fresh cream sehingga semua sebati .
3. Masukkan pula gelatin dan s lemon. Mix sekejap. Tuangkan ke dalam bekas yang sesuai dan sejukkan.
Share |

6 ulasan:

ain berkata...

sedapnya klu dpt makan sejuk2 waktu cuaca tgh pns pulak.memangggg syok!

p/s..kak zai...rasa mousse ni sama tak ngan dadih ready made tu??

Suzi berkata...

sedapx2 ...yummmm
bialah nak cuba buat..nak cari gelatin halal yg payahnya...

Haniss berkata...

selera tengok mousse ni, nak2 pula pekena tengah cuaca panas gini.....yummyyyyyy

rinnchan berkata...

Teringat strawberry yogurt yg rinn makan kat umah mat gebu. Rupanya sebijik mcm mousse kzai nii heh heh..
Re : Inti kentang tu lebih kurang mcm nak buat pergedil jer.... tp mmg sesuai utk inti popia juga, sedap.

Sidratul Muntaha berkata...

salam
please vote me as supermummy amazing blogger award at the top banner in my blog!
thanks in advance.

lin berkata...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情