Sabtu, Julai 23, 2011

Kek Velvet Hawflakes & Victoria Sandwich Cake....

www.tips-fb.com

Salam...kisah kontravesi mungkin dah berakhir disitu...tima kasih pd kawan2 yg memberi pandangan berkongsi masaalah...sebab bila buka profile si pencilok dah takde resepi disitu...macam dah didelete...bila buka semula profile dia..dah ditulis tiada resepi.Semua senarai resepi di profile dia dah kosong...mungkin dia pun dah tahu kot..yelah semua senarai resepi disitu hasilan dicuri drp blog orang lain..AlongRoz pun dh perasan resepi disitu dah kosong kan Along!!!!...harap semua akan berakhir lah kan...supaya org lain tak hadapi tekaanan perasaan lagi dan menambah dosa...

Kita tinggalkan kisah semalam dan tak berapa lama lagi umat islam akan menghadapi bulan yg mulia untuk berpuasa...sebelum bermula nya bulan mulia tu...kebanyakan umat islam akan mengadakan majlis kenduri menyambut bulan ramadhan dan kenduri arwah sekali...

Majlis tu pun tak terkecuali dirumah anggota keluarga akak pada minggu baru ni...sempena nak menyambut bulan yg mulia tu,dirumah keluarga akak pun ada buat serba ringkas majlis kenduri arwah sekali..dan akak diminta untuk membuat antara serba sedikit hidangan pencuci mulut semasa majlis tu...akak memang nak buat kek ni sebelum tercetusnya kontravesi tu...mcm secara kebetulan lah pulak...layan lah gambar2 kek yg pernah akak post dahulu di sini...kira ulang tayang jelah ni..


Share |

15 ulasan:

Deliah's Deli berkata...

berkenan dgn victoria sandwich tu..jauh pula,x tercapai tgn nak ambil :)))

Che Mid berkata...

Salam Kzai, sapa makan cili sedang berasap-asap kepedasan!! Skrg ni mungkin dia sedang bertapa di mana-mana gua, agak-agak orang dah lupa nanti, dia akan keluar balik dan ciplok sana sini lagi..

Mamasya berkata...

Assalammualaikum K.Zai

Cantiknya kek lapis k.Zai...warna hijau kuning terang..suka tengok.
sy pernah tengok blog ohresepi tu sebelum ini tp tak perasan yg kebanyakkan gambar dicopy dari kongsi resepi sehingga baca entry k.Zai..tp terkini dia dah delete...tahu pulak dia org dah dpt kesan xtvt nya sbg pencilok.moga lepas ni tak da lagi kes gini.
slmt berhujung minggu buat k.Zai.

umi berkata...

syukur dah stop isu ciplak ni. dia senyap kejapesok2 keluar lg tu. xde kerja lain nk buat agaknya org tu... sian dia hehe..

kek victoria ni mmg hidangan wajib raya kami. suka sangat!

dZana berkata...

aslmkum kakzai.. huuu.. baru perasan cete panasss tu.. entahlah kakzai.. malas nk simpan dlm hati.. dah lama brangan nk buat vict kek akk tu.. tak mjadi2 lgi..

aesh came berkata...

colourful yummo! terasa dlm mulut~

Amie berkata...

eeiii... lawanya kek, ini mesti hasil tangan yang cermat & rapi, sabar & hati2...

Nuridah berkata...

Assalamualaikum Kak Zai,

cantiknya kak kek akak tu...terpesona Nur tengok....untuk nur sepotong ada tk??

Di alam cyber ni...mcm2 pencuri yg ada...ada yg curi idea org,ada yg curi resepi,ada yg curi gambar....mcm2 hal ada kak!Org mcm gini pun ada lagi hidup di dunia ini.

Paty's Kitchen - Cook with passion. berkata...

My favorite VS cantik juga ya buat squarish, biasa bulat aje.

azi berkata...

Salam Kak Zai..
Akak...cantik sangattt kek yg akak buat tu...dengan gaya hiasannya..memang menarik..saya suka..akak..kalau dekat..sah2 saya tempah untuk raya nanti...:)

Amalblogbiz berkata...

Sabar je lah.. kmal dah masuk blog tu.. memang dah x de apa2 resepi..

HomeKreation berkata...

Walah memang kelas ler susunan & photographic KZai ni. Along selalu main snap ikut sempat jer, al maklum selalu jer nak cepat ngap, nak cepat itu, nak cepat ini...hehehe.
Isu ciplak tu tentu tak akan berakhir di situ jer, kang ada ler penciplak lain yg timbul pulak... susah nak sedarkan semua manusia ni. Apa2 pun semuga dia dpt pengajaran drpd feedback yg di beri.
p/s Kek Lumut tu guna air teh, bukan serbuk teh tau...

Wan berkata...

tiap kali masuk blog kzai ni mesti jd lapar..hehe.. semua nmpk sedap2 je.. jeles dgn skill masak kzai, mmg superb tu.

IXORAROXI berkata...

best betul bila belek2 resepi dan koleksi gambar2 di blog Kzai ni, memang kelas

Diana @ Melley Mey berkata...

Yang nie pun cantik.. kemas jer ... suka tgk... sedap2x!!